OBVESTILO: Izvedena je bila migracija spletne strani. Vse bi moralo delovati kot pred selitvijo (še mnogo bolje). Če odkrijete kakršnokoli napako - javite na admin@foto-narava.com.

Vse fotografije na teh straneh so avtorsko zaščitene in jih brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno kopirati !!

Seznam albumov Zadnje dodane slike Zadnji komentarji Seznam Iskanje
 

Rezultati iskanja - "Madagaskarski"

Št. slik:8 (št. strani:1)
jewelsofMadagascar.JPG
Dnevni gekon (Phelsuma laticauda)Odrasla samička z debelim repkom, kar pomeni, da je v dobri kondiciji. Na levi in desni strani vratu pa se nahajata tako imenovani kalcijevi vrečki. V njih shranjuje kalcij za formacijo jajčnih lupinic.
plat.JPG
Madagaskarski dnevni gekon
Pqq.JPG
Madagaskarski dnevni gekonKaj naj rečem, pravi biser, dragulj dnevnih gekonov (Phelsuma), ki pa ni edini tako lepo obarvan. Obstajajo še lepše in zanimive vrste.
Pqq2.JPG
Madagaskarski dnevni gekonSvarilna očesa
Pqq3.JPG
Madagaskarski dnevni gekonSvarilno oko
ščurki 005 crop.jpg
Madagaskarski hišni sikajoči ščurek, samčekRazlika med spoloma ni v barvah kot bi lahko kdo iz teh fotk. Samček ima na oprsju grbino v obliki črke C ( latinica ). Samička ima tudi grbino vendar precej manj očitno, zgleda kot dva kuceljčka. Samček ima tudi nekoliko bolj dlakaste tipalke.
ščurki 003crop.jpg
Madagaskarski hišni sikajoči ščurek, samičkaTokrat sledi serija mojih ščurkov. Tale spada med največje ščurke. Je druga največja vrsta vendar pa je najbolj masivna.Meri do 8 cm. Ena izmed posebnosti je, da je to brezkrilna vrsta.
Kadar je razdražen zasika.
paličnjak 001 crop2.jpg
Madagaskarski paličnjakJe še ličinka.Odrasli imajo dolga krila in tudi letijo. Ličinke so ponavadi bledo zelene barve, odrasli pa bledo rjave barve.
Kar se tiče velikosti so nekje vmes med vietnmskimi paličnjaki ( večji ) in indijskimi paličnjaki, ki pa so nekoliko manjši.
       
Št. slik:8 (št. strani:1)

 

Spletna stran foto-narava uporablja nekaj piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje. Preberite več ...