:

Vse fotografije na teh straneh so avtorsko zaščitene in jih brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno kopirati !!

Seznam albumov Zadnje dodane slike Zadnji komentarji Seznam Iskanje
 

Rezultati iskanja - "mahunica"

Št. slik:6 (št. strani:1)
azaleja mahunica IMG_5869.jpg
Alpska azaleja in dvospolna mahunica - primerjavaPrimerjava dveh alpskih drobižkov, ki se prepletata v isti blazini - spodaj v ospredju cvetoča alpska azaleja, zadaj dva vršička mahunice. Obe imata lističe z navzdol zavihanim robom, a se izgled spodnje strani lističev ene in druge vrste precej razlikuje (dobro vidno tudi na posnetku plodeče mahunice).
mahunica IMG_3283.jpg
Dvospolna mahunicaBližnji pogled na nastajajoč koščičast plod (velikost cca 4 mm). Zrel plod bo črn.
mahunica IMG_3320.jpg
Dvospolna mahunicaMočno razrasel grmiček s pri dnu poleglimi, nato kipečimi poganjki. Cvetovi posamični, cvetno odevalo dvojno, 3-števno, venec rožnat. Prašniki trije - tu so vidni že posušeni, segajo precej iz cveta.
mahunica IMG_3291.jpg
Dvospolna mahunicaZelo drobceni pritlični grmički; lističi vednozeleni, iglasti, premenjalni, z navzdol zavihanim robom. Cvetovi posamični, dvospolni. Cvetenje sem zamudila, tu so že vidni novonastajajoči plodovi.
mahunica IMG_8186.jpg
Dvospolna mahunicaZgornji del razraslega, vednozelenega grmička; vidni so tudi cca 1-2mm veliki nastavki cvetnih popkov za cvetenje v naslednjem letu.
brusnica IMG_8066.jpg
Brusnice, gornik, borovnice in mahunicaV tej blazini sem (med vresovkami) odkrila meni doslej še nepoznano dvospolno mahunico (zelo drobna rastlinica v sredini desno). Na naslednjem mojem posnetku je še pogled od blizu.
Št. slik:6 (št. strani:1)

 

Spletna stran foto-narava uporablja nekaj piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje. Preberite več ...