:

Vse fotografije na teh straneh so avtorsko zaščitene in jih brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno kopirati !!

Seznam albumov Zadnje dodane slike Zadnji komentarji Seznam Iskanje
 
Domov > Rastline
Klikni za ogled večje slike
Navadna kropilnica
Informacija o sliki
Avtor:alenka (Poglej vse slike tega avtorja)
Ime datoteke:IMG_3404Calepina irregularis3.jpg
Ime albuma:alenka / Rastline
Ključne besede:Navadna kropilnica Calepina irregularis križnice Brassicaceae
Slovensko ime: Navadna kropilnica
Latinsko ime: Calepina irregularis
Kraj nastanka fotografije:Sečovlje
Velikost datoteke:257 kB
Velikost slike:1000 x 750 pixlov
Fotoaparat:Canon - Canon PowerShot SX60 HS
Datum posnetka:11.4.2018 13:32:02
Zaslonka: f/4.5
ISO: 160
Čas:1/250 (0.0040 s)
Goriščna razdalja: 8.6mm (35mm equivalent: 232mm)
URL:http://galerija.foto-narava.com/displayimage.php?pos=-116958
Lacko [14. maj 2019 ob 16:13]
Bilo je zastavljenih nekaj vprašanj. A.) Da ne objavljam imam več razlogov. 1. Nimam fotografskih ambicij, še manj pa, da bi to prezentiral v “eter”. 2. Na terenu srečaš ljudi, ki imajo o portalu “rastline” dokaj negativno mnenje, da je portal nekrediilen. Pa je dovolj, da je le nekaj fotografij, ki kazijo verodostojnost informacij, da senca pade na ves portal. Zakaj kroži imidž portalov o živalih, pticah, metuljih…. kot o kredibilnih portalih? Ali morda zato ker so tam informacije točne in eksaktne? Ali smo obiskovalci krivi za takšno podobo portala? Ali ste mogoče ustvarjalci? Zakaj na terenu dobiš nasvet, pojdi na portal SMARA, tam so informacije točne, ne pa na portal fotonaravo rastline? Verodostojnost portala pa lahko izgradite le ustvarjalci z nekaj dobre volje in veliko vztrajnosti. Je kar veliko fotografij, ki so vredne ogleda. 3. Tudi če bi imel fotografske ambicije za objavljanje v eter, v portalu s takšnim slovesom nebi objavljal. B.) Vrednost medija se kaže v tem koliko je zanimiv za širše množice, ali se ga zaradi množičnosti da tržiti ali ne. Te širše množice pa so naključni obiskovalci, ki dvakrat-trikrat pogledajo na portal, potem pa obiske opustijo. Zakaj ga opustijo? Kakšno mnenje imajo O SEBI ustvarjalci pa v tržnem smislu blaga nima prav nobene vrednosti.. C.) Kot obiskovalec poskušam prenesti ustvarjalcem poglede obiskovalcev, se pravi “ trga”
Lacko [14. maj 2019 ob 16:13]
” za ta produkt. Mogoče pa bo sčasoma ta portal postal veliko bolj privlačen za obiskovalce? Je pa odvisno od ustvarjalcev. Če novice v medijih niso zanimive za bralce, poslušalce, gledalce…..tak medij ali propade ali pa mora nekdo znatno finacirati obstoj. Zakaj se ustvarjalci borite za širše množice nezanimiv portal? D.) Komentarji ustvarjalcev se v glavnem pričnejo in zaključijo s smeškom, da se eden dreugemu nebi zamerili? Ali v kontekstu: “JAZ SEM……………….” O značilnostih rastline pa BORE MALO. Debatirajte o tem, zakaj je tej rastlini ime “tako” njej skoraj identični pa “tako tako” Če začnete sedaj ne bo idealno a s časom se bo kvaliteta debat in s tem portal bistveno izboljšala. E.) Očitno ustvarjalci portalov o živalih imajo ustrezno literaturo od koder črpajo informacije. Vsaka čast jim! Zakaj ustvarjalci portala rastline šele sedaj sprašujejo ali obstoja kakšna literature in ne premorejo niti najosnovnejše knjige MFS? Pa je potrebnih veliko več knjig, saj je rastlinskih vrst precej več kot vrst ptičev naprimer.
Lacko [14. maj 2019 ob 16:14]
F.) O načinu objavljanja fotografij sprašuje Alenka. Ker ste javni medij v “etru” ne pa kakšna zaključena google skupina, ki si le medsebojno dopisuje in naključni obiskovalci (“vaš potencijalni stalni trg”) večinoma vidijo le naslovno stran portala, potem pa portal zapustijo, pa bom odgovoril tako: Da, bilo bi fajn za tiste rastline, kjer so njene značilnosti razvidne šele iz več detajlov. Za navadni zvonček, ki se ga da z lahkoto prepoznati na kakršnikoli fotografiji pa mislim, da bi bila neumnost siliti se s tem načinom, razen, če hoče ustvarjalec poudariti svoje sposobnosti prezentirati tudi najmanjše detajle. Pa vzemimo primer alenkinih fotografij navadne kropilnice: na fotogtrafiji 2 od 19381 je vsakomur, ki naključno in prvič vidi to rastlino takoj jasno po čem bo sam z lahkoto prepoznal rastlino (ki je še ni videl). To je fotografija z informacijami o rastlini! V primerjavi s fotografijo 1od19381 kjer vidi le neko “zeleno preprogo z belimi pikami” o rastlini pa ne izve ničesar in si misli, zopet se nekateri hvalijo, da poznajo rastline in zapusti portal. Pa z detajli ne gre pretiravati, zanimivi so le tisti, ki podajo o rastlini kakšno novo informacijo, torej imajo ”dodano vrednost”. V kolikor pa je fotografiranje detajlov fotografsko prezahtevno, pa mislim da z lahkoto podate dopolnilno informacijo v informativni vrstici avtorja, ki se včasih
Lacko [14. maj 2019 ob 16:14]
(kdaj in kako veste avtorji) pijavi tik pod fotografijo, z naštetimi značilnostmi, ki so pripeljale do zaključka o prepoznanju rastline. Naprimer vzemimo alenkino čopasto ptičje mleko, sicer je vse razvidno iz fotografije, le za primer: zgornje popke obdaja stožec “čopek” podpornih listov, listi so po robu resasti…………… G.) Sčasoma se bo poznavanje rastlin počasi korak po korak širilo, pa ne samo med ustvarjalci, ampak tudi med ljudi. Sem že predolg.
Bojan69 [14. maj 2019 ob 17:08]
Rastline nisi moje področje. Tak način je zelo dober!
 

Spletna stran foto-narava uporablja nekaj piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje. Preberite več ...